APPELFLAPPEN (Nederlands Recept) |
Ingredienten: - 1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries) - 2 appels - 50 gram suiker - 50 gram rozijnen - 1 ei - snufje kaneel - meizena |
BEREIDINGSWIJZE APPELFLAPPEN
Haal de velletjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. Laat het stukje plastic per plakje bladerdeeg er nog even onder liggen.
Schil de appels, snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
Meng appelblokjes, suiker, kaneel, rozijnen en een halve eetlepel maizena goed door elkaar met een houten lepel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes diagonaal dicht. Druk de randen aan met een vork. Haal van de bovenzijde het plastic los.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met wat losgeklopt ei.
Eventueel kun je de met ei bestreken zijde even in wat kristalsuiker drukken.
Haal nu het plastic verder van de appelflappen af en leg de appelflappen ruim op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de appelflappen 25 min. in het midden van een voorverwarmde oven (200°c).
Wanneer je de appelflappen in de suiker gedrukt hebt, controleer dan na ongeveer 15 minuten of ze niet te hard gaan (te donker worden). Temper eventueel de temperatuur van de oven iets, bijvoorbeeld naar 180 graden voor de resterende baktijd.
|
Pasti endess alias nendang..
ReplyDeleteLumayan. Mba Anne, buat sarapan pagi kita.
DeleteTerima kasih sudah mampir di REAL Kitchen NL.